Annons

Lugnande besked efter skadorna

Vadproblem och en huvudsmäll – men skadeläget i svenska truppen är under kontroll, försäkrar förbundskapten Peter Gerhardsson.
– Magda (Magdalena Eriksson) har tränat fullt hela tiden och tränade fullt igår också.
Publicerad 21 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Sveriges tvåmålsskytt Stina Blackstenius byts ut efter att ha fått en smäll i matchen Sverige-USA på Tokyo Stadium i den olympiska fotbollsturneringen för damer.
Sveriges tvåmålsskytt Stina Blackstenius byts ut efter att ha fått en smäll i matchen Sverige-USA på Tokyo Stadium i den olympiska fotbollsturneringen för damer.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Dagen innan mötet med USA sa förbundskapten Peter Gerhardsson att alla spelare var tillgängliga för spel. Några timmar innan avspark lät det annorlunda – Eriksson fick stå över OS-premiären på grund av en känning i en vad som uppkom efter OS-genrepet mot Australien i mitten av juni.

Ett sent beslut. Men läget är under kontroll, försäkrar Gerhardsson.

Annons

– Magda är inte skadad, men frågan är hur mycket hon ska spela. 45 min – eller se till att hon får de här träningarna, säger han efter matchen och understryker att träningarna har gått bra.

– De sista tre-fyra har hon gjort fulla pass, så vi är på rätt väg.

Under matchen mot USA fick Stina Blackstenius dessutom en rejäl smäll som fick henne gå av planen.

– Det var bara en smäll mot bakhuvudet. Det var kanske mer oro och rädsla, men mer smärta än något annat. Jag har pratat med läkaren så det känns lugnt, säger Stina Blackstenius efteråt.

Anna Karolina Eriksson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons