Annons

Ny lag kan hjälpa Britney byta förmyndare

Publicerad 21 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En Britney Spears-supporter visar sitt stöd för popstjärnan i juni 2021. Spears har hävdat att hennes förmyndarskap är kränkande. Nu kan ett nytt lagförslag bli verklighet och ta makten från hennes pappa som är hennes förmyndare. Arkivbild.
En Britney Spears-supporter visar sitt stöd för popstjärnan i juni 2021. Spears har hävdat att hennes förmyndarskap är kränkande. Nu kan ett nytt lagförslag bli verklighet och ta makten från hennes pappa som är hennes förmyndare. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP

Britney Spears kämpar sedan i juni för att bli fri från sin pappa Jamie Spears förmyndarskap som kontrollerat hennes privatliv, karriär och ekonomi sedan 2008.

Den senaste tiden har stjärnan uttryckt en vilja att själv få makten över sina pengar och tillgångar, och beskrivit förmyndarskapet som kränkande. Den juridiska kampen fortsätter med en ny advokat och genom sociala medier har hennes situation fått stort gehör hos allmänheten. Något som nu påverkat amerikanska politiker.

Annons

Ett nytt lagförslag skulle öppna för möjligheten att byta förmyndare om förmyndarskapet anses kränkande, rapporterar The Guardian.

Om förslaget FREE ("The Freedom and Right to Emancipate from Exploitation") går igenom skulle det innebära att en person placerad under förmyndarskap får möjlighet att ersätta sin förmyndare från en privat till en som är offentligt anställd av staten.

Tvåpartsförslaget kommer från republikanen Nancy Mace tillsammans med demokraten Charlie Crist, och skulle även ge statligt anställda medel för att granska förmyndarskap närmare.

– Kränkande förmyndarskap kan vara en mardröm utan slut och tragiskt nog vet vi inte hur många människor som hålls i fångenskap mot sin vilja genom de här trasiga systemet, sade Crist till The Guardian.

Kristoffer Viita/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons