Annons

Nattligt utegångsförbud införs mot talibaner

Afghanska myndigheter har infört nattligt utegångsförbud i 31 av landets 34 provinser, i hopp om att hejda talibanernas offensiv i landet.
Publicerad 24 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Afghanska soldater patrullerar i staden Kunduz, i samband med stridigheter mellan talibanerna och afghanska säkerhetsstyrkor. Bild från i juni.
Afghanska soldater patrullerar i staden Kunduz, i samband med stridigheter mellan talibanerna och afghanska säkerhetsstyrkor. Bild från i juni.Foto: Samiullah Quraishi/AP/TT

Utegångsförbudet kommer att gälla mellan klockan 22 och 04 lokal tid.

"För att hindra våld och begränsa talibanernas rörelsefrihet har ett nattligt utegångsförbud införts i 31 provinser i landet", meddelar inrikesdepartementet. De enda undantagen är Kabul, Panjshir och Nangarhar.

Annons

I början av maj inledde de extremislamistiska talibanerna en massiv offensiv över hela landet. Sedan dess har de intagit gränsövergångar, dussintalet distrikt och har omringat flera provinshuvudstäder.

Samtidigt som de USA-ledda utländska styrkorna lämnar landet kontrollerar nu talibanerna hälften av Afghanistans omkring 400 distrikt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons