Annons

Hon tände elden – nu är Osaka vidare i OS

Först tände hon OS-elden. Sedan gick japanska Naomi Osaka ut på tennisbanan och besegrade Kinas Zheng Saisai med 6–1,6–4 i första omgången i Tokyo.
Publicerad 25 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Naomi Osaka under söndagens match mot Kinas Zheng Saisai.
Naomi Osaka under söndagens match mot Kinas Zheng Saisai.Foto: Seth Wenig/AP/TT

– Jag känner mer än någonsin att jag bara fokuserar på att spela tennis. Att spela i OS har varit min dröm sedan jag var barn, säger hon på en presskonferens efter matchen.

Söndagens match var den första på åtta veckor för världstvåan, då stjärnan tagit en paus på grund av psykisk ohälsa.

Annons

– Jag känner att pausen jag tog var välbehövlig, men nu känner jag mig uppfriskad och glad igen.

Osaka fick det prestigefyllda uppdraget att tända OS-elden under fredagens invigningsceremoni på Tokyos Olympiastadion.

"Utan tvekan det största och mest ärofyllda jag har varit med om. Jag saknar ord för att beskriva känslan jag har nu men jag är fylld med tacksamhet", skrev Osaka på Instagram.

Som fyrfaldig grand slam-vinnare och ett av hemmanationens guldhopp är Naomi Osaka, 23, en av de största OS-stjärnorna och det internationellt sett största inhemska affischnamnet.

Men hon har tidigare vittnat om hur uppmärksamheten tär på henne. I Franska mästerskapen i maj förklarade Osaka, efter att ha nobbat presskonferenserna, att henne frånvaro berodde på ångest kopplat till att tala inför medier och svara på frågor. Senare lämnade hon även walkover i turneringen och spelade inte heller Wimbledon.

I OS hon dock lovat att ställa upp på presskonferenser.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons