Annons

R Kelly ska ha förgripit sig på tonårspojke

Publicerad 25 juli 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Nya anklagelser riktas nu mot artisten R Kelly inför rättegången som är planerad att börja den 9 augusti. Arkivbild.
Nya anklagelser riktas nu mot artisten R Kelly inför rättegången som är planerad att börja den 9 augusti. Arkivbild.Foto: Antonio Perez

Den åtalade artisten R Kelly anklagas för ytterligare fall av sexuella övergrepp. Åklagare i målet mot den amerikanske artisten har begärt att ytterligare tolv personer ska höras som vittnen.

Bland de nya vittnena finns en i dag vuxen man som då han var 17 år ska ha utnyttjats sexuellt av R Kelly, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Annons

R Kelly greps sommaren 2019 misstänkt för sexbrott, barnpornografibrott och för att ha försökt förhindra den pågående utredningen mot honom. Sedan dess har han suttit häktad i väntan på rättegång. Rättegången mot r'n'b-artisten, har skjutits upp under pandemin, men är nu planerad att börja den 9 augusti.

Viktor Andersson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons