Annons

Tio döda i busskrasch i Kroatien

Publicerad 25 juli 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Räddningstjänst arbetar på olycksplatsen där en buss körde av vägen nära staden Slavonski Brod i östra Kroatien.
Räddningstjänst arbetar på olycksplatsen där en buss körde av vägen nära staden Slavonski Brod i östra Kroatien.Foto: Luka Safundzic/AP/TT

Minst tio människor dödades och tiotals skadades på söndagen när en buss körde av motorvägen i östra Kroatien, enligt lokal polis.

Bussen hade 69 personer ombord och färdades mellan Frankfurt i Tyskland och Kosovos huvudstad Pristina. Passagerarna kom från Kosovo och var på väg hem på semester efter att ha jobbat i Tyskland, uppger Kosovos ambassadör i Kroatien.

Annons

45 av resenärerna fördes till sjukhus i staden Slavonski Brod, nära olycksplatsen. Åtta av dem ska vara allvarligt skadade.

Bussen hade två förare varav den ena förolyckades. Den andra har gripits misstänkt för att ha orsakat olyckan, uppger en åklagare. Enligt föraren hade han nickat till en kort stund, men enligt åklagaren kommer en utredning att göras för att fastställa den exakta olycksorsaken.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons