Annons

Två favoriter missar OS – har testats positivt

Två av golfens storstjärnor missar OS – på grund av corona. Både amerikanen Bryson DeChambeau och världsettan Jon Rahm, Spanien, har testat positivt för covid-19.
Publicerad 25 juli 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Bryson DeChambeau har testat positiv för covid. Arkivbild.
Bryson DeChambeau har testat positiv för covid. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Bryson DeChambeau, rankad sexa i världen, testade positivt för covid-19 inför avresan till Tokyo. Han ersätts nu av Patrick Reed, meddelar USA Golf.

DeChambeau har vunnit åtta tävlingar på USA-touren, bland annat US Open förra året.

Annons

"Jag är djupt besviken över att inte kunna tävla i OS för USA", säger han i ett uttalande.

Dessutom har världsettan Jon Rahm testat positiv och missar även han OS-turneringen, meddelar Spaniens olympiska kommitté. Rahm vann tidigare i sommar US Open.

Det är andra gången på två månader som Rahm testar positivt för viruset. I juni tvingades han dra sig ur PGA-tävlingen i Ohio som han ledde stort när han testade positivt för covid-19 – för att bara några veckor senare ta hem segern i US Open.

Men det är inte bara DeChambeau och Rahm som kommer att saknas när OS-golfen inleds den 29 juli. Sedan tidigare står det klart att medaljtrion från OS i Rio inte kommer till spel. Justin Rose, Storbritannien, Henrik Stenson och Matt Kuchar, USA, missade samtliga att kvala in till spelen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons