Annons

Artistkollegor fördömer homofobiska uttalanden

Publicerad 30 juli 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Rapparen DaBaby har mötts av hård kritik från bland andra Madonna efter uttalanden som har anklagats för att vara homofobiska. Arkivbild.
Rapparen DaBaby har mötts av hård kritik från bland andra Madonna efter uttalanden som har anklagats för att vara homofobiska. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Den amerikanska rapparen DaBaby har mötts av hård kritik från såväl artistkollegor som fans på grund av uttalanden han gjorde under en konsert på Rolling Loud-festivalen i Miami förra helgen.

Bland annat bad DaBaby alla i publiken att hålla upp sina mobilficklampor, förutom de som "kom hit i dag med hiv" och män som ägnar sig åt oralsex med män "på parkeringsplatser".

Annons

Uttalandena har anklagats för att vara homofobiska och fördöms av bland andra popstjärnan Madonna, som i ett Instagram-inlägg riktat till rapparen presenterar fakta om hiv/aids och skriver att "människor som du är anledningen till att vi fortfarande lever i en värld som är uppdelad av rädsla".

Även Elton John, Questlove och artisten Dua Lipa som har samarbetat med DaBaby fördömer rapparens kommentarer, skriver Billboard.

DaBaby har bett om ursäkt för sina uttalanden.

"Det jag sade var okänsligt även om det inte var min mening att förolämpa någon", skriver han på Twitter.

Madonna är en av de artister som fördömer DaBabys uttalanden. Arkivbild.
Madonna är en av de artister som fördömer DaBabys uttalanden. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons