Annons

Filippinerna: Ny lockdown för 13 miljoner

Publicerad 30 juli 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Den smittsamma deltavarianten har fått fäste i Filippinerna. Här stannar nyvaccinerade kvar för observation i staden Mandaluyong. Arkivbild.
Den smittsamma deltavarianten har fått fäste i Filippinerna. Här stannar nyvaccinerade kvar för observation i staden Mandaluyong. Arkivbild.Foto: Joeal Calupitan/AP/TT

13 miljoner människor i och omkring Filippinernas huvudstad Manila omfattas snart av en ny nedstängning, meddelar regeringen. Orsaken är en ökning i antalet smittofall i landet.

– Vi var tvungna att fatta det här svåra beslutet för att rädda fler liv, säger president Rodrigo Dutertes talesperson Harry Roque i statlig tv.

Annons

Restauranger och stora folksamlingar har förbjudits med omedelbar verkan och från och med den 6 augusti måste alla stanna hemma i två veckor.

Hittills har bara sju procent av befolkningen blivit fullvaccinerade. Över 200 fall av deltavarianten av viruset har konstaterats i landet, och det befaras att en fortsatt spridning kan få förödande konsekvenser.

Manilaregionen och närliggande provinser var senast nedstängda i mars.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons