Annons

"Vi ska utnyttja att de spelat förlängning"

För tredje gången på 1,5 månad ska Sverige möta Australien i fotboll – på måndag handlar det om OS-semifinal.
– Jag tycker att vi har ett övertag, säger försvarsstjärnan Magdalena Eriksson.
Publicerad 30 juli 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Magdalena Eriksson och Australiens anfallsstjärna Sam Kerr i det första mötet i OS. I semifinalen möts de igen.
Magdalena Eriksson och Australiens anfallsstjärna Sam Kerr i det första mötet i OS. I semifinalen möts de igen.Foto: Martin Mejia/AP/TT

Sverige tog sig till semifinal i Tokyo-spelen efter en 3–1-seger över Japan. Australien besegrade Storbritannien med 4–3 – men först efter förlängning.

– Vi ska utnyttja att de spelat förlängning, jobba hårt och springa sönder dem. Vi hade också en tuff match i dag, men 30 minuter extra – det känner man i benen. Vi måste göra vad vi kan för att utnyttja det, säger Eriksson om Australiens förlängningsspel.

Positivt och negativt

Annons

Den 15 juni möttes Sverige och Australien i OS-genrepet i Kalmar. Den matchen slutade mållös. Lagen möttes sedan igen i gruppspelet i OS, då Sverige vann med 4–2. Att det nu blir ett tredje möte på kort tid gör semifinalen extra speciell.

– Det är både positivt och negativt, för båda lagen kan lära av matcherna. Men jag tycker att vi har ett övertag, så även om de är revanschsugna finns det finjusteringar för oss att göra för att kunna slå dem, säger Eriksson.

Eriksson är inte förvånad över att Australien gått till semifinal och tycker att "The Matildas", som landslaget kallas, har blivit allt bättre under den nye förbundskaptenens, svensken Tony Gustavssons, ledning.

Måste stoppa Kerr

Hon är också medveten om att det måste göras ett bättre jobb än senast i försvaret för att stoppa anfallsstjärnan Sam Kerr, hennes klubbkompis i Chelsea. När länderna möttes förra veckan gjorde Kerr både 1–1 och 2–1.

– Hon är en världsklasspelare, det visade hon även i dag (mot Storbritannien) då hon gjorde mål, hon är en målskytt. Men kan vi förhindra deras spelvändningar och ligga tajtare som lag kan vi förhindra att de skapar målchanser. Vi är supertaggade, säger Eriksson.

Ingela Ahlberg/TT

Lasse Mannheimer/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons