Annons

Blizzards vd lämnar mitt under kris

Publicerad 3 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Anställda vid Blizzard Entertainment protesterar för bättre arbetsförhållanden utanför speljättens lokaler i Kalifornien. Arkivbild.
Anställda vid Blizzard Entertainment protesterar för bättre arbetsförhållanden utanför speljättens lokaler i Kalifornien. Arkivbild.Foto: Jeff Gritchen/AP/TT

Blizzard Entertainments vd, J Allen Brack, lämnar sitt uppdrag mitt under den kris som skakar det amerikanska spelbolaget, rapporterar bland andra NME. Krisen började med anklagelser om sexuella trakasserier som efter en lång utredning i juli ledde fram till en stämningsansökan.

Stämningsansökan innehåller åtskilliga vittnesmål som talar om en företagskultur där kvinnliga och icke-vita anställda fått sämre lön och utsatts för trakasserier. Manliga chefer och andra anställda anklagas för har spelat tv-spel och druckit sig fulla.

Annons

Sedan dess har ett öppet brev från 800 anställda publicerats. I brevet kräver de förändringar och bättre arbetsvillkor, vilket i sin tur har lett till omfattande protester utanför bolagets lokaler i Kalifornien.

J Allen Brack ersätts av Jen Oneal och Mike Ybarra.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons