Annons

Chopin gillade inte vattnet – Karlssons OS över

Tvärstopp vid båda vattenhindren – och så var Mathilda Karlssons OS-debut över.
– Det är klart att jag är jättebesviken, säger hon.
Publicerad 3 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Mathilda Karlsson, svenskan som tävlar för Sri Lanka, fick inte Chopin förbi kvalomgångens två vattenhinder.
Mathilda Karlsson, svenskan som tävlar för Sri Lanka, fick inte Chopin förbi kvalomgångens två vattenhinder.Foto: Pontus Lundahl/TT

Första svensk till start i kvalomgången till den individuella finalen var ingen från den blågula landslagstrion.

Mathilda Karlsson insåg att möjligheten att ta sig in i ett svenskt mästerskapslag var övermäktig. Därför valde hon för tre år sedan i stället att representera Sri Lanka, nationen hon föddes i.

Annons

Hennes väg till Tokyo kantades av krångel och konflikter. Kvalresultaten ansågs inte giltiga, tyckte internationella ridsportförbundet. Det tyckte Karlsson. Först sedan Cas, idrottens skiljedomstol, dömt till hennes fördel kunde hon sikta in sig på OS.

Och väl där, i Baji Koen-stadion? Nja, två stopp vid vattenhindren och det hela var över på Chopin. Ekipaget uteslöts.

– Det är klart att jag är jättebesviken. Jag vet att jag kunde ha hoppat bättre. Jag sitter på en av världens bästa hästar.

– Men vi är så stolta över att över huvud taget vara här. Det är vårt första mästerskap och vi tar med oss otroligt mycket erfarenhet. Vi kommer hem och laddar om. Nästa år har vi både Asiatiska mästerskapen och VM, säger Mathilda Karlsson.

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons