Annons

Här är Sveriges OS-medaljer i Tokyo

Efter en trög start har det lossnat för den svenska truppen i Tokyo. Här är Sveriges fem OS-medaljer hittills.
Publicerad 3 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Daniel Ståhl tog OS-guld i diskus.
Daniel Ståhl tog OS-guld i diskus.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Guld

+ Daniel Ståhl, friidrott – diskus.

Annons

Världsettan och världsmästaren hade all press på sig – men klarade trycket och vann diskusguldet med över en meters marginal. Det var Sveriges första OS-guld i friidrott sedan Stefan Holms, Carolina Klüfts och Christian Olssons trippel i Aten 2004.

+ Armand Duplantis, friidrott – stavhopp.

Han var en av OS största favoriter och han höll för trycket. Duplantis hoppade hem sitt första OS-guld med 6,02. Han var sedan nära att klara världsrekordhöjden 6,19.

Silver

+ Simon Pettersson, friidrott – diskus.

Ståhls träningskompis blev nedpetad från bronsplatsen, då svarande han med ett silverkast och såg till att det blev dubbelt svenskt i topp i diskusfinalen. Om Ståhls guld var väntat, var Petterssons andraplats desto mer överraskande.

+ Sarah Sjöström, simning – 50 meter fritt.

Det hade bara gått ett halvår sedan hennes armbågsfraktur. Men i sitt sista lopp i Tokyo slog simstjärnan till med ett silver. Sjöström kallade det själv "en av mina största prestationer" – och då har hon ändå vunnit en del i sin karriär.

+ Josefin Olsson, segling – laser radial.

Josefin Olsson var med redan i London 2012 och var medaljkandidat i Rio de Janeiro 2016. Nu kom till slut OS-medaljen, efter ett medaljrace som svenskan vann övertygande och därmed klättrade från brons till silver.

Annons

Petter Nilsson/TT

Jens Bornemann/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons