Annons

470-duon har silverläge: "Är stolta"

Sverige har chans till ännu en medalj i seglingen. 470-duon Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ligger på silverplats inför den avslutande medaljseglingen.
– Vi är väldigt stolta över dagens prestation, säger Bergström till Discovery.
Publicerad 3 augusti 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström seglar mot en medalj 470.
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström seglar mot en medalj 470.Foto: Henrik Montgomery/TT

Svenskarna vann den tionde seglingen efter att ha kommit trea i den nionde, dagens första i OS-regattan i Enoshima.

Vinsten var svenskarnas tredje under seglingarna och förde upp duon på silverplats efter de suveräna Matthew Belcher och Will Ryan, Australien.

Annons

– Vi sa det redan första dagen när vi hade en 15:e placering (andra racet) att vi visste att vi skulle segla resten av den här regattan med kniven mot strupen. Vi har inte haft råd med några jättedyra misstag.

– Vi är väldigt stolta över dagens prestation och att vi går in till medaljracet och presterar så bra som vi gör. Det känns jättekul att vi får till det, säger Bergström.

Australierna har sånt stort försprång i sammandraget att de säkrat guldet, redan före medaljseglingen, så svenskarna får sikta in sig på en kamp om silvermedaljen.

"Kalla och coola"

I medaljseglingen på onsdagen ges dubbla placeringspoäng och svenskarna har ett försprång på 4 poäng, motsvarande två placeringar, ner till spanjorerna Jordi Xammar och Nicolas Rodriguez Garcia-Paz, bronsmedaljörer i det 470-VM svenskarna vann i våras.

Ner till Nya Zeeland på fjärdeplatsen skiljer tio placeringspoäng.

Anton Dahlberg tror just att Spanien och Nya Zeeland blir de tuffaste konkurrenterna i onsdagens medaljrace.

– Det blir svårt. Det handlar om att vi måste göra det bra och hålla oss kalla och coola för det kommer att hända mycket under racet, säger Dahlberg.

Svenskduon missar medaljsegling

Olivia Bergström/Lovisa Karlsson missar medaljseglingen i damernas 470-klass. Duon hamnade totalt 14:e plats och det är bara de tio främsta som går till medaljseglingen.

Det blev en elfte och en 18:e plats den sista dagen.

Marie Carlsson/TT

Mikael Forsell/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons