Annons

Dansk präst mördade sin fru – fick 15 år

Publicerad 4 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En dansk präst har dömts till fängelse för att ha mördat sin fru. Arkivbild
En dansk präst har dömts till fängelse för att ha mördat sin fru. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

En dansk präst har dömts till 15 års fängelse för att ha mördat sin fru. Efter mordet ska han ha löst upp liket i syra och bränt kvarlevorna.

Den 45-årige prästen berättade inför rätten i Hillerød att han hade planerat att mörda sin hustru. Den 26 oktober i fjol slog han henne med en sten i huvudet och höll sedan för hennes näsa och mun tills hon slutade andas.

Annons

Först uppgav prästen att hustrun självmant hade lämnat deras hem i deprimerat tillstånd, men polisen fattade misstankar om att hon dödats och han greps.

Enligt prästen, som har två barn med kvinnan, var upprinnelsen att deras äktenskap höll på att ta slut. Han bestämde sig därför för att döda sin fru och få det att se ut som att hon hade försvunnit och tagit sitt liv.

Efter mordet löste han upp sin fru i saltsyra på ett lantställe, varefter han brände upp kvarlevorna. Först i juni erkände han dådet för polisen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons