Annons

Sverige vill spela OS-finalen klockan 17

OS-finalen i fotboll mellan Sverige och Kanada kan komma att flyttas till klockan 17 på fredagen, lokal tid.
Men troligare att den fastslagna avsparkstiden står fast.
Publicerad 4 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Sveriges målvakt Hedvig Lindahl torkar svetten under OS-semifinalen mot Australien. Finalen mot Kanada väntas bli ännu varmare, då avsparkstiden är satt till klockan 11.
Sveriges målvakt Hedvig Lindahl torkar svetten under OS-semifinalen mot Australien. Finalen mot Kanada väntas bli ännu varmare, då avsparkstiden är satt till klockan 11.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tidigt på onsdagsmorgonen var det redan mer än 30 grader varmt i centrala Tokyo. Därför hoppas finallagen i damernas fotbollsturnering, Sverige och Kanada, att avsparkstiden ska flyttas från klockan 11 till senare på eftermiddagen.

Under tisdagen skickade det svenska landslaget, med hjälp av Sveriges olympiska kommitté (SOK) och med stöd från Kanada, en skrivelse till Internationella fotbollsförbundet (Fifa) och Internationella olympiska kommittén (IOK) där man bad att få matchen senarelagd.

Annons

Men med två dagar kvar till matchen är det tveksamt om vädjan kommer hörsammas.

– Vi förbereder oss för två scenarier, dels för att spela klockan 11, dels för att spela klockan 17. Och jag hoppas att vi får ett besked om det så fort som möjligt, säger Sveriges landslagschef Marika Domanski Lyfors.

– Men ska jag vara ärlig så tror jag att vi förbereder oss på att spela klockan 11. Men om det skulle bli senare så är det bra för prestationen och det är bra för spelarna och deras hälsa.

En flytt till eftermiddagen lär dock kräva byte av arena. På Olympiastadion inleds friidrottens kvällspass redan klockan 19.50 på fredagen.

– Det har de inte sagt något om. Men vi har ju spelat på så fina arenor hittills så oavsett var vi får spela någonstans, även om det inte blir på Olympiastadion, så är det väldigt fina förutsättningar, säger Domanski Lyfors.

Lasse Mannheimer/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons