GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Drönare ska övervaka Kristianstad

Mellan 6 och 13 augusti kommer polisen sätta in drönare för att övervaka ett antal områden i Kristianstad. Syftet är att öka tryggheten och underlätta brottsbekämpningen.
Kristianstad • Publicerad 5 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Polisen hoppas att drönare ska kunna hjälpa till i det brottsförebyggande arbetet.
Polisen hoppas att drönare ska kunna hjälpa till i det brottsförebyggande arbetet.
Foto: Pontus Lundahl/TT

– Det används i brottsförebyggande syfte men också som en trygghetsskapande åtgärd, säger Calle Persson, presstalesperson på polisen.

Förhoppningen från polisen sida är att övervakningen ska hjälpa till att förhindra ytterligare våldsdåd.

– Vi vet om att risken för nya våldshändelser ökar efter en sådan händelse som ägde rum i tisdags och det här är ett av sätten som använder när vi försöker se till att det inte händer igen.

Polisen beskriver drönarövervakningen som ännu ett verktyg som man använder för att hålla nere brottsligheten i Kristianstad. Ett annat exempel är en högre och synligare polisnärvaro.

Områden som kommer drönarövervakas mellan 6 och 13 augusti är Näsby – Gamlegården, Charlottesborg och Österäng – Sommarlust.

Andreas PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.