Annons

Sökes: rumlare tillika detektiv

Publicerad 5 augusti 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Trånga svettiga dansgolv – inget för pandemitider. Arkivbild.
Trånga svettiga dansgolv – inget för pandemitider. Arkivbild.Foto: Erik Mårtensson/TT

Ibiza, partyön framför andra, söker unga detektiver som kan spåra upp privata fester redan innan de börjat. Ögruppen Balearerna har nämligen Spaniens högsta smittspridning, och nu vill man få stopp på det.

Ibizas berömda nattklubbar, som alltid dragit berömda dj:ar från hela världen, är stängda på grund av pandemin. Men det har gjort att festandet glidit undan till privata hem – ofta ensliga gårdar på landet. Discovärdarna kan ta upp till 100 euro i inträde. Och det är inget oskyldigt tilltag. En studentresa i våras till grannön Mallorca resulterade i ett stort covid-19-utbrott som följde med till fastlandet och till slut hade smittat flera tusen människor.

Annons

Partymaffian söker sina kunder via sociala medier eller kring barerna. Nu vill regionpolisen anställa trovärdigt festsugna detektiver i 30–40-årsåldern som kan passera som turister och tipsa myndigheterna i tid, innan folk börjat trängas på svartfesterna.

Ibizas myndighetstalesman Armando Tur säger att det kommit ansökningar från många länder, men att man bara vill anlita professionella detektiver.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons