Annons

Spears kräver pappan byts ut omedelbart

Publicerad 5 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Britney Spears advokat Mathew Rosengart inför en förhandling den 14 juli. Arkivbild.
Britney Spears advokat Mathew Rosengart inför en förhandling den 14 juli. Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

Britney Spears advokat Mathew Rosengart begär att domstolen i Los Angeles omedelbart byter ut sångerskans far som förmyndare över hennes egendomar. I en inlaga som lämnades in till domstolen under torsdagen begär Rosengart också att förhandlingen den 29 september tidigareläggs, rapporterar TMZ.

Under tiden fram till domstolsförhandlingen vill Spears via sitt ombud att den Kalifornienbaserade revisorn Jason Rubin utses till förvaltare över artistens tillgångar.

Annons

"Varje dag som går är ännu en dag av skada för miss Spears, som kan undvikas. Spears känslomässiga hälsa och välbefinnande är och bör vara i fokus", heter det i inlagan till rätten.

Fram till 2019 var Jamie Spears formell förmyndare över både Britney Spears person och hennes tillgångar. Numera delar han kontrollen över sin dotters tillgångar med en stiftelse, medan Jodi Montgomery, medarbetare till Britney Spears, är förmyndare över hennes person.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons