Annons

Vändningen – Leo Messi lämnar Barcelona

Barcelona detonerade en ordentlig bomb. Lionel Messi, 34, förlänger inte sitt kontrakt och lämnar klubben. Det bekräftar den spanska klubben på sin hemsida.
Publicerad 5 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Lionel Messi. Arkivbild.
Lionel Messi. Arkivbild.Foto: Joan Monfort/AP/TT.

För några veckor sedan såg parterna ut att nå en lösning. Messi såg ut att förlänga med Barcelona. Men så blir det alltså inte.

Nu står det klart att den argentinske världsstjärnan lämnar.

Annons

"Trots att man nått en överenskommelse och med avsikt att underteckna ett nytt kontrakt kan det inte formaliseras på grund av ekonomiska och strukturella hinder", skriver Barcelona på sin hemsida.

34-åringens 20 år långa Barcelonakarriär är därmed över. År 2000 skrev han sitt första kontrakt med klubben och 2004 gjorde han debut i A-laget.

Redan förra sommaren ville stjärnan lämna Barcelona efter att det skurit sig mellan spelaren och klubben och krävde även att få göra det. Men han blev kvar.

För mindre än en månad sedan kom det uppgifter att Messi, trots rapporter om att parterna stod långt ifrån varandra, gått med på att förlänga sitt kontrakt – och halvera sin lön.

Messis kontrakt löpte ut 1 juli, men såg trots det ut att bli kvar. Vart han nu tar vägen återstår att se.

"FC Barcelona uttrycker helhjärtat sin tacksamhet till spelaren för hans delaktighet i att få klubben att växa och önskar honom all lycka i framtiden, både personligen och professionellt", skriver klubben.

Magnus Wilsson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons