GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lågtryck från väst drar med sig regn

Det kan vara läge att dra fram regnjackan. Ett omfattande lågtryck rör sig in västerifrån vilket ger oss ett veckoslut som går i temat grått och regnigt. Men med viss tur kan solen stundtals leta sig fram genom molnslöjorna.
Skåne • Publicerad 12 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Under helgen förväntas ett omfattande lågtrycksområde röra sig in västerifrån.
Under helgen förväntas ett omfattande lågtrycksområde röra sig in västerifrån.
Foto: Johan Nilsson/TT

Under fredagen ser det inledningsvis ut att bli ganska molnigt. Senare under kvällen dominerar nya moln och det finns risk för regn på flera platser i Skåne.

– Molnen förebådar helgens risk för nederbörd. Vi har ett omfattande lågtrycksområde som rör sig in västerifrån som kommer sätta temat för hela helgen, säger Max Schildt, jourhavande meteorolog på SMHI.

Men på sina ställen är det inte omöjligt att solen kan titta fram genom de höga molnslöjorna.

– De brukar vara ganska täta men det ser ut som att vi kan få lite tunnare molnslöjor, något som gör det lättare för solen att leta sig genom.

Temperaturen under fredagen kommer ligga på mellan 20 och 25 grader.

– På sina håll kan det även bli en eller två grader mer än så, säger Max Schildt.

Fortsätter under lördagen

Lågtrycket från väst fortsätter att röra sig in med mer moln under lördagen och det är främst under morgonen som det kan finnas chans till solglimtar.

– Lågtrycket rör sig in och bort, sedan kommer det komma in nytt. Denna processen tycks upprepa sig över helgen.

Lördagens dagstemperaturer kommer ligga på mellan 17 och 20 grader.

– Vi kommer även ha mer moln i omlopp, något som innebär lite lägre temperaturer.

En söndag i samma tema

Tills söndagen ser inget ut att förändras. Nya lågtrycksområden kommer fortsätta att röra sig in över Skåne och vi får en fortsatt grå himmel med risk för regn.

– Även under söndagen ser det ut att bli molnigt och tidvis regn. Temperaturen kommer vara ungefär den samma som lördagen, säger Max Schildt.

Andreas PerssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.