GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Uppförsbacke för Röke

Bortaplan fortsätter att gäcka Röke IF. Västra Karup var starkast för kvällen och vann med klara siffror i en match där målen haglade in.
Röke får därmed fortsätta sitt sökande efter första segern i årets division två.
– Första halvlek är jämn men i andra gör vi ett lojt intryck, säger Rökes David Lundin.
FOTBOLL • Publicerad 13 augusti 2021 • Uppdaterad tisdag 19:04
Nawid Rahmanzais Röke får fortsätta jaga första segern i tvåan.
Nawid Rahmanzais Röke får fortsätta jaga första segern i tvåan.
Foto: Stefan Sandström

Fredagskvällen gav återstart av serien för Röke IF och dess damlag. Laget begav sig till Bjärehalvön för batalj mot Västra Karup.

Omgående tog Västra Karup tag i taktpinnen och den nordvästskånska ledningen kom redan i matchminut tre. Röke repade mod och tog sig in i matchen men det var hemmalaget som stod för finesserna. 2–0 kom på ett låg inspel som förpassades i mål från nära håll.

Viktigt för gästerna var den reducering som kom med halvtimmen spelad. Ett snyggt avslut från skarpskytten, Frida Strand, gav en biljett tillbaka in i matchen. Matchen utvecklade sig till rena målfesten då först hemmalaget utökade till 3-1 och Frida Strand på nytt nätade för de röda. 3–2 var ställningen efter matchens första del.

Ny snabb start på halvleken för hemmalaget gav 4–2 och en än större uppförsbacke för Röke. 5–2 kom som ett brev på posten och grusade definitivt Rökes förhoppningar om att ta poäng med sig hem. Målfyrverkeriet slutade till sist 6–3 i hemmalagets favör där Evelin Nilsson blev Rökes sista målskytt.

– Det blir psykologiskt tungt att släppa in så tidiga mål och vi skapar en uppförsbacke för oss själva, summerar David Lundin.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.