Annons

Göteborg avgjorde snabbt

Knappt en kvart.
Längre än så behövde inte IFK Göteborg för att avgöra bortamötet i Svenska cupen mot lilla Österlen. Två IFK-mål i början blev till slut seger med 3–0.
Publicerad 17 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021

IFK Göteborg skrällvann i lördags borta mot serieledande Malmö FF i allsvenskan med 3–2.

När laget återvände till Skåne var laget storfavorit i cupmötet med division 1-nykomlingen Österlen, som ligger trea från slutet i söderettan.

Annons

Och IFK Göteborgs rivstart såg till att det inte ens var nära en cupskräll.

Tränaren Mikael Stahre hade behållit fem spelare från startelvan mot Malmö FF, bland dem fanns inte anfallsstjärnan Marcus Berg. Han fick vila efter smällen mot revbenen som gav straffen och segermålet på tilläggstid mot MFF.

Gustaf Norlin gav Göteborg ledningen i sjätte minuten och Robin Söder satte 2–0 i 14:e sedan han fått öppet läge på Tobias Sanas framspelning.

Sana låg också bakom 3–0 då hans frispark träffade stolpen och Hosam Aiesh kunde slå in returen.

– Vi ska slå dem alla dagar i veckan, men man måste ha respekt för motståndarna. Vi hade respekt för dem och vi åkte hit och tog tre poäng. Alla segrar ger självförtroende, säger Sana till C More.

Segern innebär att IFK Göteborg är klart för Svenska cupens gruppspel efter nyår.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons