GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Broby vände och vann derbyt

Broby vände 0–2-underläge till seger med 3–2 i ett tufft och tätt derby mot Hanaskog på Västra Heds IP.
FOTBOLL • Publicerad 20 augusti 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Brobys spelande tränare Emil Rydh avgjorde derbyt mot Hanaskog i slutminuterna.
Brobys spelande tränare Emil Rydh avgjorde derbyt mot Hanaskog i slutminuterna.
Foto: Robert Rolf

Hanaskog var laget som visade framfötterna inledningsvis i derbyt. 1–0 kom påpassligt genom Albin Karlsson redan i sjätte minuten på en retur.

Hemmalaget fortsatte att spela frejdigt och Albin Karlssons fina målform höll i sig då han gjorde 2–0. Broby gav inte upp utan både reducerade på hörna och kvitterade på nick innan halvleken var till ända.

I andra halvlek hade serieledande Broby fått vittring på ett segermål men Hanaskog stred tappert för att freda sitt mål och den poängen man hade. Med fem minuter kvar lyckades Emil Rydh nicka segern till Broby. Dock var Hanaskog bara någon centimeter från att kvittera i matchens slutskede.

–Jag är stolt över killarna men tyvärr delas det inte ut några poäng för hedersamma förluster. Vi var värda minst en poäng idag, förklarade Hanaskogs tränare Peter Lindquist

Brobys dito, Emil Rydh, var tillfreds med de tre poängen.

– Vi visar tålamod och blir inte stressade trots att vi kommer i underläge.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.