GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

HIF blev straffade av Räppe

Hemma mot Räppe: bra defensiv, svårt att skapa chanser och en uddamålsförlust.
Borta mot Räppe: bra defensiv, svårt att skapa chanser och en ny uddamålsförlust.
– Matcherna påminner mycket om varandra, säger HIF-tränaren Burim Rexhepi efter 1–2-förlusten.
FOTBOLL • Publicerad 21 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Erik Krantz gjorde en bra match i målet men fick kapitulera för två Räppestraffar.
Erik Krantz gjorde en bra match i målet men fick kapitulera för två Räppestraffar.
Foto: Stefan Sandström

Efter 0–1-förlusten hemma mot Räppe har Hässleholms IF tagit två stabila och säkra segrar mot Eslöv (4–1) och Kristianstad FC (2–0), och siktet var inställt dels på revansch på Räppe och tredje raka segern. Men det tog tvärstopp.

Visserligen visade HIF åter igen upp ett bra och stabilt försvarsspel, men den offensiva kreativiteten var som bortblåst.

– Prestationen var inte vad jag hoppats på, framför allt inte prestationen med boll. Bakåt tycker jag att vi gör en bra match där vi inte släpper till så mycket, säger Burim Rexhepi som under de första 45 minuterna fick se mycket kamp och mindre skönspel från de båda lagen.

Den klart bästa chansen vaskade Räppe fram när Erik Olsson hittade Emir Avdic, men Erik Krantz, som för övrigt var HIF:s bäste spelare denna eftermiddag, var med på noterna och svarade för en fin fotparad på avslutet från nära håll.

I andra halvlek fick HIF en drömstart med ett ledningsmål efter bara tre minuters spel. Theo Ekström slog en frispark från vänsterinnerläge och hittade Anton Branting som med pannan distinkt satte dit bollen bakom Blend Bytyçi i Räppemålet.

Men inte ens det målet gav något lugn till HIF. De höll Räppe stången men när de själva skulle anfalla så flöt inte spelet som det brukar.

– Vi har många bollvinster men sen lyckas vi inte träffa där vi ska med bollarna och då blir det svårt för oss, säger Burim.

Till slut skulle Räppe hitta målet, men det krävdes en straff. Mittbacken Karl-Johan Lindblad hittade nyförvärvet Alexander Henningsson med en långboll där han hann före HIF:s mittback Adi Terzic som gjorde ner Henningsson precis innanför straffområdeslinjen.

Straffen förvaltade Karl-Johan Lindblad säkert och 1–1 var ett faktum efter 64 minuters spel. Sen var det Räppe som hade det mesta av bollinnehavet, och i den 78:e minuten skulle hemmalaget få en ny straff.

Efter att Erik Krantz svarat för en kanonräddning på Karl-Johan Lindblads nick skulle Oscar Widmark rensa undan bollen men såg inte Oskar Gabrielsson som kom snett bakifrån, och istället för att rensa bollen fällde Widmark Räppespelaren. Den här gången var det Alexander Henningsson som tog hand om straffen och även om Erik Krantz gick på rätt håll så satt 2–1 bakom honom.

– Det är lite tråkigt att åka på straffar. På den ena av dem har vi koll men det blir en miss i kommunikationen, säger Burim och fortsätter:

– Jag vet inte varför vi har svårt att skapa något framåt, jag måste se matchen igen. Vill inte skylla på planen, men den är lite halvtaskig och studsig. Det är svåra förhållanden och det verkar som om det passar deras lite mer raka och direkta spel bättre än det passar oss helt enkelt.

HIF:s lag

Erik Krantz – Oscar Widmark, Anton Branting, Adi Terzic, Alfons Andersson (79) – Gustaf Winroth (79), Albin Andersson, Jonathan Nilsson – Lucas Johnsson (72), Tommy Filipovic (72), Theo Ekström. Ersättare: Eliah Kronholm (mv), Emil Arvidsson, Elias Karimi (72), Erjon Rama (79), Sebastian Carrblad (79), Vilmer Persson Åhstedt (72).

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.