GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kan HIF skaffa sig en svit?

Tre bra halvlekar och två segrar – kan det växa till en svit i Växjö? Hässleholms IF ställs mot topptippade Räppe.
FOTBOLL • Publicerad 21 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Får Burim Rexhepi anledning att applådera i Växjö? HIF kommer från två raka segrar inför mötet med topptippade Räppe.
Får Burim Rexhepi anledning att applådera i Växjö? HIF kommer från två raka segrar inför mötet med topptippade Räppe.
Foto: Stefan Sandström

4–1 mot Eslöv och 2–0 mot Kristianstad FC efter tre halvlekar med en stabil defensiv och fartfylld offensiv. Det är ett Hässleholms IF i medvind som tar sikte på Växjö och Räppevallen i eftermiddag.

– Alla spelare är hela och tillgängliga inför sista träningen, meddelar HIF-tränaren Burim Rexhepi.

Tim Ströbeck har lämnat för collegefotboll i USA och HIF har valt att inte plocka in någon ersättare för skyttekungen.

– Det är precis som när Emil Szymanski la skorna på hyllan, vi vill försöka titta i våra egna led för att fylla luckorna. Det är ett medvetet val, säger HIF-tränaren Burim Rexhepi och nämner Elias Karimi som tagit stora kliv under säsongen.

– Vi tappar en bra och viktig spelare i Tim men det känns klockrent med en sån som Elias som kan användas i en offensiv mittfältsroll och i anfallet. Sen har vi ju även Tommy Filipovic på den positionen.

Räppe ligger just nu sexa i den jämna tabellen. Växjölaget har haft problem med målgörandet i seriespelet och har förstärkt med 31-årige Alexander Henningsson som har 200 matcher i Superettan och ett 30-tal i allsvenskan på meritlistan. Det har dock blivit allt mindre speltid för Henningsson som spelat 18 minuter med Öster i Superettan i år.

I onsdags debuterade Henningsson för Räppe i Svenska cupen-matchen mot allsvenska Halmstads BK där Växjölaget föll med 0–3.

– Jag såg delar av den matchen och han var duktig i en offensiv roll, han låg bakom mycket av det Räppe skapade så det är något vi får se upp med, säger Rexhepi.

Efter Eslöv och KFC blir det ett snäpp upp på motståndet?

– Så är det, det är inget snack om saken. Vi möter ett Räppe på bortaplan som har en uttalad målsättning att vara ett topplag och som har individuellt skickliga spelare, säger Burim Rexhepi och återvänder till att det ändå är HIF:s egen prestation som blir avgörande.

– Vi kommer att gå in med samma typ av inställning och fotbollsidé som mot Eslöv och Kristianstad. Vi kommer inte att förändra något i vår approach till matchen.

HIF har revansch att kräva efter den försmädliga 0–1-förlusten på Österås för tre veckor sedan där Räppe gjorde ett omdiskuterat segermål i slutminuten.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.