Annons

Läraren hemma igen efter knivattacken

Publicerad 27 augusti 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Källebergsskolan i Eslöv. Arkivbild.
Källebergsskolan i Eslöv. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Läraren som knivhöggs av en 15-årig elev i Eslöv för en dryg vecka sedan har fått lämna sjukhuset. Han kommer dock att ha fortsatt kontakt med sjukhuset, rapporterar Skolvärlden.

– Han är vid gott mod, även om han har en lång process att gå igenom, säger Källebergsskolans rektor Annelie Arvidsson till tidningen och fortsätter:

Annons

– Vi följer hans tillfrisknande, men det får ta den tid det tar. Det viktigaste är ju att han kommer tillbaka.

Läraren skadades svårt då en 15-årig, knivbeväpnad elev på skolan stack ner honom. Enligt anmälan var pojken maskerad. Pojken uppges också ha satt i gång skolans brandlarm, men tack vare att en anställd på skolan varnat om dådet stannade flertalet elever kvar och låste in sig i klassrummen.

Pojken är nu häktad, misstänkt för mordförsök. Han förnekar mordförsök, men erkänner grov misshandel. Han hävdar dock att gärningen begicks under ett psykotiskt tillstånd.

TT

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons