GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Målfest blev målpest för IFK Osby

IFK Osby gjorde en bra insats mot Lörby men föll med 2–4. Andra halvlek var målrik och de berömda marginalerna var inte på hemmalagets sida.
– Tjejerna kan gå rakryggade härifrån, berömde Magnus Svensson sitt Osby.
FOTBOLL • Publicerad 28 augusti 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Ellen Malm blev tvåmålsskytt för IFK Osby.
Ellen Malm blev tvåmålsskytt för IFK Osby.
Foto: Robert Rolf

Ny helg, ny match och nya möjligheter. För IFK Osby var siktet inställt på att åter finna vinnarspåret efter poängtappet mot Broby i förra helgens derby. Fotbollens dag firades traditionsenligt på Osby Idrottsplats under lördagen och för motståndet stod Lörby IF. Blekingelaget har inlett serien fint och parkerade på en tredjeplats i tabelltoppen.

Första halvlek var en småtrevlig historia där båda lagen hade goda anfallsintentioner men där framförallt det defensiva spelet till stora delar var det man mest kommer ihåg.

Fysiskt starkt Lörby

Lörby var fysiskt starka och genom sitt presspel gav man Osby problem i uppspelsfasen till en början. Man anföll sedan med offensiv kraft men hade svårt att skaffa farliga lägen eftersom Osbys backlinje spelade säkert.

Efterhand jämnade IFK ut spelet och skapade bland annat ett fint skottläge för Jill Nordqvist efter en vacker kombination på högerkanten. Djupledsspelet var melodin för hemmalaget men även Lörby hade en bergsäker backlinje som inte släppte någon över bron.

Under de sista tio minuterna parkerade gästerna nästan uteslutande på offensiv planhalva och till sist kom också ledningsmålet. En boll in i straffområdet missbedömdes av annars så stabila Isabella Skagerholm i hemmamålet och Maja Lundgren kunde skriva in sig i målprotokollet med halvlekens enda mål.

Malm spräckte nollan

Osby fick omgående chanser att kvittera. Elin Danielsson fick den bästa och nog borde hon fått straff då hon stördes rejält av en tackling precis innan skottögonblicket. Istället utökade Lörby ledningen två gånger om fram till 0–3. Hemmatjejerna gav inte upp och till sist kunde Ellen Malm spräcka hemmanollan fint framspelad av Linnea Fager. Malm fortsatte på inslagen väg och kunde i friläge göra 2–3.

Osby satsade vilt framåt och chanser saknades inte för kvittering men istället skulle Lörby avgöra tillställningen genom ett snöpligt självmål.

– Vi trodde på det hela vägen trots att de fick sina mål. Känslan var att vi skulle vända på matchen men så blev det inte. Självmålet på slutet känns extra tungt men det är sånt som händer. Jag tycker synd om tjejerna som gör en så bra insats. De gjorde verkligen allt de kunde, säger Magnus Svensson.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.