Elbilstillverkaren Nio sänker prognosen

Publicerad 1 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Nu måste även Nio sänka prognosen. Arkivbild.
Nu måste även Nio sänka prognosen. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Den kinesiska elbilstillverkaren Nio sänker prognosen för leveranser under tredje kvartalet på grund av osäkerheten om leveranserna av halvledare. Från att tidigare ha trott på mellan 23 000 och 25 000 levererade bilar så är nu Nios prognos mellan 22 500 och 23 500 levererade fordon.

Nio är inte ensamt bland fordonstillverkarna om att drabbas av halvledarbristen, exempelvis Ford, Honda, GM och Volkswagen liksom Volvo och Scania i Sverige har tvingats till stopp eller förseningar i produktionen på grund av halvledarbristen.

Nios aktie föll 4,3 procent i förhandeln i New York.

Johanna Cederblad/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.