Kaotiskt i norsk partiledardebatt

Publicerad 1 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Debatt mellan de norska partiledarna – från vänster Jonas Gahr Støre (Arbeiderpartiet), Kjell Ingolf Ropstad (Kristelig Folkeparti), Guri Melby (Venstre), Sylvi Listhaug (Fremskrittspartiet), Erna Solberg (Høyre) och programledaren Arill Riise. Ej med i bild: Une Bastholm (Miljøpartiet De Grønne), Audun Lysbakken (Sosialistisk Venstreparti), Bjørnar Moxnes (Rødt) och Trygve Slagsvold Vedum (Senterpartiet)
Debatt mellan de norska partiledarna – från vänster Jonas Gahr Støre (Arbeiderpartiet), Kjell Ingolf Ropstad (Kristelig Folkeparti), Guri Melby (Venstre), Sylvi Listhaug (Fremskrittspartiet), Erna Solberg (Høyre) och programledaren Arill Riise. Ej med i bild: Une Bastholm (Miljøpartiet De Grønne), Audun Lysbakken (Sosialistisk Venstreparti), Bjørnar Moxnes (Rødt) och Trygve Slagsvold Vedum (Senterpartiet)Foto: Marit Hommedal/NTB/TT

Det gick vilt till när nio partiledare möttes för debatt i norska TV2 på tisdagskvällen. Flera gånger fick programledaren Arill Riise blåsa i sin visselpipa för att tukta debattörerna som avbröt och pratade i mun på varandra.

Miljøpartiet De Grønnes ledare Une Bastholm säger till NTB att hon håller med om att debatten bitvis var kaotisk:

– Jag tror att det nog är mer krävande att titta på än vad det känns för oss i studion. Jag vill be om ursäkt för kaoset å politikernas vägnar. Särskilt i mittdelen av debatten var det mycket tjafs, men det är många som är ivriga och måna om att visa skillnaderna mellan oss nu strax före valet, säger hon.

Om mindre än två veckor går grannarna i väst till val.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.