Rekordminskning i arbetslöshet i Spanien

Publicerad 2 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Turisterna återvände till Spanien. Arkivbild.
Turisterna återvände till Spanien. Arkivbild.Foto: Tina Remius Strömberg/TT

Turisterna kom tillbaka, och arbetslösheten i Spanien minskade rekordmycket under augusti. Antalet arbetslösa minskade med 82 583 personer, vilket motsvarar en minskning med 2,42 procent under augusti. Det är den största minskningen sedan statistiken började föras 1996, enligt det spanska arbetsmarknadsdepartementet.

Under det andra kvartalet var Spaniens arbetslöshet 15,3 procent, ned från 15,9 procent under första kvartalet.

Totalt är nu över 3,3 miljoner arbetslösa i Spanien.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.