Messing blir landshövding i Blekinge

Publicerad 3 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Ulrica Messing blir ny landshövding i Blekinge. Arkivbild.
Ulrica Messing blir ny landshövding i Blekinge. Arkivbild.Foto: Jens Bornemann/TT

Ulrica Messing blir ny landshövding i Blekinge län från och med den 1 oktober. Hon är socialdemokrat och har varit riksdagsledamot 1991-2007 och statsråd 2000-2006, då hon var biträdande näringsminister. Därefter har hon huvudsakligen verkat inom det privata näringslivet.

"Ulrica Messing är en person med bred erfarenhet från både politik och näringsliv. Hennes erfarenhet som bland annat statsråd och ledamot i flera bolagsstyrelser kommer att vara en tillgång i utvecklingen av länsstyrelsen och Blekinge län", säger civilminister Lena Micko i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.