Annons

Nästan alla tåg inställda i Tyskland

Publicerad 3 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
En stor del av tågstationerna i Tyskland är helt tomma på passagerare.
En stor del av tågstationerna i Tyskland är helt tomma på passagerare.Foto: Michael Sohn/AP/TT

Tågstationerna i Tyskland gapar tomma. Det är den tyska lokförarstrejken som nu drabbar även passagerartrafiken, skriver WDR. Sedan i början av augusti har godståg ställts in två gånger, men det här är första gången även persontrafiken drabbas.

Bakgrunden till strejken, som inleddes i tisdags, är att fackförbundet GDL och tågoperatören Deutsche Bahn är oense om lokförarnas löner. GDL kräver en löneökning på 3,2 procent och en coronabonus på 600 euro.

Annons

Deutsche Bahn, motsvarigheten till svenska SJ, säger att man hoppas kunna genomföra en fjärdedel av alla planerade avgångar. Tågstrejken för passagerartåg inleddes under torsdagen och uppehållet i tidtabellen väntas pågå till och med tisdag.

Deutsche Bahn har lämnat in en stämningsansökan till arbetsdomstolen i Frankfurt för att försöka stoppa strejken, sedan samtal mellan arbetsgivare och fack brutit samman. Arbetsdomstolen avslog ansökan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons