GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Osby tappade 2–0-ledning

Lördagens lunchbatalj blev en tuff historia för IFK Osby när man gästade Karlshamn. Trots ledning med 2–0 efter den inledande halvleken fick man se sig besegrade efter att värdlaget vänt på den berömda steken.
FOTBOLL • Publicerad 4 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Magnus Svensson, assisterande tränare i Osby.
Magnus Svensson, assisterande tränare i Osby.
Foto: Peter Paulsson

– Vi har inte flytet just nu. men jag vet att det kommer vända, säger Osbys assisterande tränare Magnus Svensson.

Det var lördagsunderhållning i det fina vädret på Vägga Idrottsplats i Karlshamn där hemmalaget fick skånskt besök i form av IFK Osby. Som alltid i denna korta enkelserie stod viktiga poäng på spel för båda lagen.

– Det var verkligen perfekta förutsättningar för fotboll. Planen var riktigt bra, berömmer Magnus Svensson.

Karlshamn inledde kampen bäst men det var bortalaget som nätade först och det redan på ett tidigt stadium. Alva Tomasson gjorde sitt första mål för säsongen gav IFK precis den start man hoppats på. Hemmalaget fortsatte att föra spelet men hade svårt att få utdelning samtidigt som Osby kontrade effektivt och smart. När halvleken led mot sitt slut dubblerade Elin Danielsson den skånska ledningen fram till 0–2 inför pausvilan.

Omgående i halvlek två kröp Karlshamn närmare genom reducering och gav matchen nerv på allvar. Hemmalaget fortsatte att spela bra och trots att Osby gjorde allt i sin makt kunde man inte förhindra Karlshamns kvittering fram till 2–2. Vid det här laget hade Blekingelaget fått upp ångan rejält. Under slutkvarten tog man ledningen för första gången och det blev segermålet för dagen. När krutröken lagt sig hade Karlshamn vunnit med 3-2 och IFK fick vända hemåt utan poäng i bagaget.

– Vi orkade inte hela vägen idag. Jag tycker att vi har bra kontroll på dem under första halvlek men i andra tar kraften slut.

Hur ska ni göra för att vända trenden?

– Vi vet hur duktiga våra tjejer är så därför är det frustrerande när det blir matcher som denna. Det handlar om självförtroende och så är det i fotboll. Det får vi jobba vidare med, summerar Magnus Svensson.

Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.