Palestinier rymde från israeliskt fängelse

Publicerad 6 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021

Sex palestinier har rymt från högsäkerhetsfängelset Gilboa i norra Israel. En av dem är enligt myndigheterna Zakaria al-Zubeidi, som tidigare varit ledare för al-Aqsas martyrbrigader i Jenin på den ockuperade Västbanken.

Rymningen gjordes genom en tunnel som hade grävts under ett handfat, enligt ett uttalande.

Larmet gick vid klockan 3 på natten lokal tid då invånare såg "misstänkta" personer på fält i närheten av fängelset. Säkerhetsstyrkor söker efter rymlingarna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.