EQT-ägare säljer aktier för 25 miljarder

Publicerad 7 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Toppar i riskkapitalbolaget EQT säljer aktier för omkring 25 miljarder. Arkivbild.
Toppar i riskkapitalbolaget EQT säljer aktier för omkring 25 miljarder. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

Riskkapitalbolaget EQT förlänger sin lock-up-period – tiden som delägare är förpliktigad att behålla sina aktier i bolaget – och frigör delar av deras åtaganden från börsnoteringen 2019, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

I samband med det har omkring 60 större delägare i EQT meddelat att de kommer att sälja 61,1 miljoner aktier, eller 6 procent av EQT:s totala aktiekapital. Enligt Dagens industri motsvarar det ett värde på omkring 25 miljarder kronor.

Försäljningen förväntas förbättra likviditeten i EQT-aktien och stöds av långsiktiga investerare, bland annat Wallenberg Investments, skriver bolaget. Wallenbergsfärens maktbolag Investor är största ägare i EQT.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.