Keyyo leder källkritisk kändislek på SVT

Publicerad 8 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Kristina "Keyyo" Petrushina ska leda lördagsunderhållning på SVT. Arkivbild.
Kristina "Keyyo" Petrushina ska leda lördagsunderhållning på SVT. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Den 2 oktober har nya SVT:s nya lördagsunderhållning "Är du helt hundra?" premiär. Programmet beskrivs som "en oförutsägbar korsning mellan gameshow och frågesport" och går ut på att kändisar tävlar i att skilja på sant och falskt bland påståenden som hämtats från verkligheten.

Programledare är komikern Kristina "Keyyo" Petrushina.

"Jag ser mycket fram emot att få utmana våra roliga deltagare samt sätta tv-tittarnas egna kunskaper på prov om hur mycket vi egentligen själva kan om fake news", säger hon enligt ett pressmeddelande.

Bland de medverkande finns kända namn som Clara Henry, Carolina Gynning, Filip Dikmen, Antonija Mandir och Tusse.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.