Biden presenterar ny plan mot pandemin

Publicerad 9 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En kvinna vilar efter att ha fått en vaccindos i staden Orange, söder om Los Angeles i Kalifornien. Arkivbild
En kvinna vilar efter att ha fått en vaccindos i staden Orange, söder om Los Angeles i Kalifornien. ArkivbildFoto: Jae C. Hong/AP/TT

Spridningen av coronaviruset fortsätter i USA trots att tillgången till vaccin är god. I kväll ska USA:s president Joe Biden presentera en ny handlingsplan för att bromsa smittan.

Strategin omfattar sex områden, bland annat handlar det om att öka vaccineringsgrad, covidtestning och munskyddsanvändning.

– Vi vet att ökad vaccinering kommer att stoppa pandemins spridning, kommer att få pandemin under kontroll, kommer att få människor tillbaka till sina normala liv, sade Vita husets pressekreterare Jen Psaki på onsdagen.

De stigande smittsiffrorna har oroat många i samband med skolstarten och omkullkastat företags planer att de anställda ska komma tillbaka till kontoren.

I USA är närmare två tredjedelar av den vuxna befolkningen fullvaccinerad, enligt siffror från USA:s smittskyddsmyndighet CDC. Över 649 000 amerikaner har avlidit i covid-19.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.