Miljardtillskott till Japan Airlines

Publicerad 9 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Tre flygplan tillhörandes Japan Airlines vid Haneda-flygplatsen i Tokyo. Arkivbild.
Tre flygplan tillhörandes Japan Airlines vid Haneda-flygplatsen i Tokyo. Arkivbild.Foto: AP/TT

Krisdrabbade flygbolagsjätten Japan Airlines planerar att ta in motsvarande 300 miljarder japanska yen, motsvarande 23,3 miljarder svenska kronor via bland annat olika hybridlån, allt för att klara sig ur coronakrisen.

Det är bara ett par månader sedan bolaget senast tog in nytt kapital genom en nyemission trots att bolagets förluster minskat avsevärt sedan pandemins start. Förra månaden uppgav Japan Airlines att man gick med fem miljarder japanska yen i förlust varje månad jämfört med 15 miljarder yen per månad föregående kvartal.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.