Inga patientskador vid driftstörning i vården

Publicerad 10 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
De driftstörningar som under torsdagseftermiddagen drabbade Region Norrbotten ledde inte till några patientskador. Arkivbild.
De driftstörningar som under torsdagseftermiddagen drabbade Region Norrbotten ledde inte till några patientskador. Arkivbild.Foto: isabell Höjman/TT

De driftstörningar som under torsdagen drabbade Region Norrbotten är till största del åtgärdade. Problemen innebar besvär för patienter och vårdpersonal, men ledde inte till några patientskador, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Undersökningar och behandlingar som är beroende av IT påverkades, men viss planerad verksamhet som till exempel vaccination mot covid-19 kunde genomföras som planerat. Av säkerhetsskäl ställdes dock de flesta planerade åtgärder och besök in under stoppet.

Nätverksproblemen påverkade IT och telefoni på samtliga sjukhus och hälsocentraler i regionen.

Hanna Schück/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.