Toyota drar ned produktionen ytterligare

Publicerad 10 september 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Fordonsindustrin påverkas av pandemin och den globala bristen på halvledare. Toyota gör nu ytterligare neddragningar i produktionen de kommande månaderna. Arkivbild.
Fordonsindustrin påverkas av pandemin och den globala bristen på halvledare. Toyota gör nu ytterligare neddragningar i produktionen de kommande månaderna. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Japanska Toyota, världens största biltillverkare, drar ner produktionstakten ytterligare på grund av störningar, dels orsakade av smittspridningen av coronaviruset i Sydostasien, dels av den globala bristen på halvledare.

I september minskas produktionen med ytterligare 70 000 enheter som adderas till de redan planerade neddragningarna på 360 000 enheter. I oktober minskas produktionen med totalt 330 000 fordon.

Under innevarande räkenskapsår, som avslutas i mars, räknar Toyota med en total produktion på nio miljoner fordon. Men åtgärden påverkar, enligt bolaget, inte helårsprognosen för rörelseresultatet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.