Danmark skickar vaccin till Nya Zeeland

Publicerad 12 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Förare köar i väntan på covid-test utanför Auckland i Nya Zeeland i augusti.
Förare köar i väntan på covid-test utanför Auckland i Nya Zeeland i augusti.Foto: Jason Oxenham/AP/TT

Nya Zeeland och Australien har säkrat varsin omgång vaccin från Europa.

Nya Zeeland har köpt en halv miljon doser av Pfizer-Biontechs vaccin från Danmark, medan en miljon Moderna-doser är på väg till Australien från EU.

"Det finns nu mer än tillräckligt med vaccin i landet för att vaccinera i den världsledande takt vi nådde tidigare under månaden, och jag uppmuntrar starkt alla nyzeeländare som ännu inte har vaccinerat sig att göra det så snart som möjligt", säger Nya Zeelands premiärminister Jacinda Adern i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.