Eva Dahlgren spelar succéskivan live

Publicerad 12 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
"En blekt blondins hjärta" släpptes i den 12 september 1991. Nu ska Eva Dahlgren spela albumet i sin helhet under en konsertkväll. Arkivbild.
"En blekt blondins hjärta" släpptes i den 12 september 1991. Nu ska Eva Dahlgren spela albumet i sin helhet under en konsertkväll. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

30 år efter releasen av "En blekt blondins hjärta" släpper Eva Dahlgren en nyutgåva om 500 exemplar på vinyl. Dessutom ska hon under en konsertkväll på Göta Lejon i Stockholm framföra hela albumet, från början till slut.

"Jag ska göra något som jag aldrig gjort förut. Jag ska spela Blondinen live från 'Jag är gud' till 'Drömmarna och muren' – tillsammans med mitt band ska jag försöka återskapa soundet och känslan. Det kommer att bli så fint, jag vet det, det känns som om hon håller mig i handen", säger Eva Dahlgren i ett pressmeddelande.

Spelningen äger rum den 14 februari.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.