Fem maliska soldater dödade

Publicerad 12 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021

Militanta extremister har dödat fem soldater i sydvästra Mali, uppger Malis armé.

En militär patrull "reagerade kraftfullt på ett bakhåll av en ännu oidentifierad beväpnad terrorgrupp" vid middagstid i Macina-området, sade armén i ett uttalande på söndagen och tillade att även tre angripare dog.

Fem militärfordon brändes i attacken.

FN-insatsen Minusma uppgav tidigare att tre soldater inom den fredsbevarande styrkan skadats under lördagen vid en explosion nära Kidal i nordost.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.