GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ko på spåret stoppade tågen

En ko som kommit in på tågspåret har stoppat tågtrafiken mellan Höör och Hässleholm på tisdagsmorgonen.
Sösdala • Publicerad 14 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
En eller flera kor stoppade tågtrafiken mellan Höör och Hässleholm. Kon på bilden är dock oskyldig till tågstoppet ifråga.
En eller flera kor stoppade tågtrafiken mellan Höör och Hässleholm. Kon på bilden är dock oskyldig till tågstoppet ifråga.Foto: Arkivbild

På Trafikverket bekräftar man att tågen stoppats 07.23 på morgonen på grund av en ko på spåren. Kon ska ha befunnit sig nära Sösdala.

– Det var en boende som ringde in till oss 06.22. Då började tågen köra med lägre hastighet, säger Felicia Danielsson på Trafikverkets presstjänst.

En timma senare stoppades trafiken helt.

– Kon är borta nu men vi väntar på klartecken att köra igång tågen igen. Det är räddningstjänsten som ska häva stoppet, säger Felicia Danielsson vid kvart över åtta-tiden.

Sedan klockan nio på morgonen rullar tågen igen förbi Sösdala. Enligt Trafikverket kan det dock förekomma följdförseningar.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.