Världstourer införs för Salming och Karlström

Publicerad 14 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Bianca Salming. Arkivbild.
Bianca Salming. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Internationella friidrottsförbundet (WA) inför tre världstourer. Dessa är för terränglöpare, mångkampare och gångare.

De nya tourerna ersätter andra tävlingsserier och ska ge en mer global spridning av tävlingar och dessutom säkra fler topptävlingar. Tourerna får minst 3,45 miljoner kronor i prispengar, terränglöparna får motsvarande 6,47 miljoner kronor att tävla om.

Svenskar som kan glädjas åt de nya tourerna är exempelvis mångkamparna Fredrik Samuelsson och Bianca Salming och gångaren Perseus Karlström.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.