Annons

Biden i möte med storföretag om vaccinkrav

Publicerad 15 september 2021 • Uppdaterad 29 november 2021
USA:s president Joe Biden i möte med chefer för stora amerikanska företag.
USA:s president Joe Biden i möte med chefer för stora amerikanska företag.Foto: Andrew Harnik/AP/TT

USA:s president Joe Biden har träffat toppchefer för några av landets största arbetsgivare, som Disney, Microsoft och apotekskedjan Walgreens.

Presidenten vill vidta åtgärder för att få bukt med coronapandemin. Insatserna handlar om krav på vaccinering på företag med fler än hundra anställda. Antalet som insjuknar i covid-19 fortsätter stiga i USA och den tidigare strategin med fri vaccintillgång för alla verkar nu ändras.

Annons

Bara 63 procent av befolkningen har fått en första dos och vaccinationstakten avtar. Opinionsundersökningar visar att en majoritet av amerikanerna är positiva till att införa hårdare vaccinkrav.

Presidenten hoppas att mötet kan resultera i att företag i hela landet tar ansvar och försöker påverka sina anställda att vaccinera sig, säger en anonym källa inifrån Vita huset.

Den nya policyn presenterades förra veckan, med krav på att alla statligt anställda ska vaccinera sig. För stora företag som inte följer vaccinuppmaningen, där alternativet är att de anställda tar ett covidprov en gång i veckan, kan det enligt förslag bli aktuellt med böter.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons