DeChambeaus händer "förstörda" av udda träning

Publicerad 15 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Bryson DeChambeau ska spela Ryder Cup nästa vecka och ställer sedan upp i VM i longdriving. Arkivbild.
Bryson DeChambeau ska spela Ryder Cup nästa vecka och ställer sedan upp i VM i longdriving. Arkivbild.Foto: Brynn Anderson/AP/TT

Bryson DeChambeau laddar inte upp för Ryder Cup som alla andra golfstjärnor. Inför nästa veckas möte med Europa, på Whistling Straits i Wisconsin, förbereder sig den långtslående amerikanen samtidigt för VM i longdriving – som avgörs i Nevada veckan efter Ryder Cup.

Och träningen – att slå långa drivar med maximal kraft i hög hastighet – sliter på DeChambeau.

– Mina händer är "förstörda" av det, säger han till golf.com.

DeChambeau, som har lagt på sig en massa muskler de senaste åren och vann US Open i fjol, tycker ändå att han oftast hittar en bra balans i träningen.

– Jag gör det varje vecka. Om det är skrämmande? Absolut. I början, när jag försökte göra det förra året, var det väldigt läskigt.

DeChambeau fyller 28 år på torsdagen och blir den första stora PGA-tourstjärnan som ställer upp i longdriving-VM. I Ryder Cup jagar hans USA revansch efter förlusten i Paris för tre år sedan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.