Annons

Elton Johns Sverigekonserter skjuts upp

Elton Johns Europaturné Farewell yellow brick road flyttas fram till 2022 och 2023. Även de två spelningarna på Tele 2 Arena den 1 och 2 oktober skjuts alltså på framtiden.
Publicerad 16 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Elton John har skadat höften och tvingas skjuta upp sin turné ytterligare en gång. Arkivbild.
Elton John har skadat höften och tvingas skjuta upp sin turné ytterligare en gång. Arkivbild.Foto: Chris Pizzelo/AP/TT

Elton John lämnade beskedet med "stor sorg och ett tungt hjärta". Anledningen är att artisten i slutet av sommaren föll och sedan dess har haft stora smärtor i höften. Han kommer antagligen att behöva opereras, men genomför ändå en välgörenhetskonsert den 25 september, för att "inte svika välgörenheten".

"Jag vet hur otroligt tålmodiga mina fans har varit ända sedan covid stoppade turnén förra året och det krossar mitt hjärta att låta er fortsätta vänta. Jag förstår er frustration efter det året vi alla har haft. Men jag lovar – showen kommer tillbaka nästa år och jag ska se till att den är mer än värd väntan", säger han i ett pressmeddelande.

Turnén ska nu starta 19 januari 2022 i New Orleans och pågå fram till sommaren 2023. Alla biljettköpare i Sverige kommer att få mer information om konserterna inom kort och redan köpta biljetter är giltiga även till de nya datumen, 7 och 8 juli 2023.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons