Annons

Ny toppmatch för Otto Wallin

Otto Wallin är klar för en ny toppmatch i boxning.
30-åringen ställs mot brittiske stjärnan Dillian Whyte i oktober.
Publicerad 16 september 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
Otto Wallin. Arkivbild.
Otto Wallin. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

– Det är en väldigt stor chans för mig och en match som verkligen kan fastställa min position som en av de absolut bästa tungviktsboxarna i världen, säger Wallin till SVT.

Sundsvallsboxaren vann överlägset mot amerikanske Dominic Breazeale i februari och tog sin 22:a seger på 23 proffsmatcher.

Annons

Efter lång väntan har svensken nu fått klart med en ny motståndare.

30 oktober går Wallin huvudmatchen på en stor gala i London och får möta 33-årige Dillian Whyt, som har en resultatrad på 28 segrar och två förluster.

Brittens enda nederlag har kommit mot världsstjärnan Anthony Joshua (2015) och tidigare världsmästaren Alexander Povetkin i fjol.

– Han är topprankad i världen och en duglig motståndare. Matchen handlar om WBC:s interimbälte som är titeln precis under världsmästartiteln, säger Wallin till SVT och fortsätter:

– Jag tror att det blir viktigt att utnyttja det som jag är bra på. Jag är snabbare och smartare än honom. Jag har en klurig stil för många och det är även en fördel att jag är ”southpaw” (vänsterhänt).

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons